Fietsen

Herstellingen & check

Herstellingen

Staat je fiets in panne door een platte band, zit je zadel net niet goed of moet je iets anders afstellen? Bij de Reparatiezuil van het fietscafé is het mogelijk om kleine herstellingen te verrichten met eenvoudig gereedschap in de reparatiezuil. Hier kun je ook een nieuwe band kopen uit de bandenautomaat en je fiets opladen voor de laatste kilometers om thuis te geraken.

Fietsencheck

Fiets jij ook zo graag en draag je op die manier bij aan een duurzamere wereld? Dan wil je graag dat je fiets veilig is. Wij checken graag je fiets privé of komen op verzoek naar een fietsevent van jullie school of vereniging.
Vul voor meer informatie het contactformulier op onze website in.

Fietsroutes

Geniet van de prachtige Limburgse natuur en trek erop uit met je fiets! Verken de Noord-Limburgse natuur en fiets langsheen onze circulaire trefpunten tijdens een fietstocht van 25 of 42 km.

Download de GPX-bestanden van de 2 circulaire fietstochten hieronder:

 

Ook aan de hand van het fietsroutenetwerk Limburg is het mogelijk om langs onze circulaire trefpunten te fietsen of om de nabije omgeving verder te ontdekken. Op de website van stad Peer, gemeente Pelt en Bosland vind je nog meer leuke lokale fietstochten.

Fiets-o-theek Peer

De Peerse fiets-o-theek heeft een ruim aanbod aan kinderfietsen, volwassen fietsen en fietstrolleys. In plaats van een fiets of trolley te kopen, neem je een abonnement. Voor 20 euro kan je een heel jaar lang over een fiets of trolley beschikken. Is de geleende fiets te klein geworden? Dan ruil je deze gewoon in voor een groter model. Zo heb je altijd een fiets op maat en moet je geen fiets meer aankopen. Goedkoop, beter voor het milieu én efficiënt.

 

Adres: Steenweg Wijchmaal 66, 3990 Peer (Kringstore Esmeralda)
Openingsuren: maandag tot zaterdag – 9.30 uur tot 17.30 uur
Contact: [email protected]

Fietsbieb Pelt

Bij de Fietsbieb in Pelt kan je tweedehands kinderfietsen uitlenen die tiptop in orde zijn. Voor 20 euro mag je een jaar lang fietsen uitlenen. Is je kind de fiets ontgroeid of wil het een ander model? Dan mag je de fiets kosteloos inruilen. De Fietsbieb heeft fietsen voor kinderen tot 12 jaar.

Adres: Pand Bonneu, Marktplein 9, 3910 Pelt
Openingsuren: Elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur. Tijdens de zomermaanden ( april, mei, juni, juli augustus en september) extra open de laatste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur.
Maak eerst een afspraak: Jean Teuwen, 0468 57 69 19